Första halvlek är spelad, och vårt viktiga lanthandelsprojekt seglar i medvind. När projektet startade analyserades bland annat ekonomiska nyckeltal såsom omsättning per butik, vinstmarginal, antal anställda med flera nyckeltal. Syftet var att få en samlad utgångsbild över hur lanthandlarna i Dalarna ligger till kopplat till små och pressade marginaler. Projektet har nu kommit halvvägs tidsmässigt. Mycket glädjande kan vi nu se att de ekonomiska nyckeltalen visar uppåt, en viktig och avgörande grund för fortsatt kommersiell serviceutveckling. För 37 stycken jämförbara butiker har omsättningen i snitt ökat med 6 %, vilket är klart bättre än riksgenomsnittet, samtidigt som resultat och vinstmarginaler också ökar på ett mycket bra sätt. Butiker som tillhör den nya föreningen Lanthandel i Dalarna har ökat än mer, nästan 10 %. (Källa allabolag.se)

Läs hela pressmeddelandet nedan

180815 Pressmeddelande Lanthandel Dalarna ekonomisk förening